Services

Onderhoud en overige services

Services

Onderhoud en overige services

Services

Onderhoud en overige services

Onderhoud en Services

U wilt uiteraard dat uw website goed blijft functioneren en dat deze veilig is. Het is dan ook van belang om regelmatig updates uit te voeren, databases op te schonen en de beveiliging te monitoren. Ik biedt diverse oplossingen voor dit onderhoud aan uw website. U kunt bijvoorbeeld een pakket afnemen waarmee deze noodzakelijke technische zaken voor u worden geregeld.

Daarnaast is het mogelijk om een pakket met content service af te nemen. Hiermee kunt u aanpassingen aan uw website laten doen, zoals pagina’s, secties, teksten en foto’s toevoegen, wijzigen of verwijderen.

Service pakketten

Zit er geen geschikt servicepakket voor u bij? Of staat de service waarnaar u op zoek bent niet vermeld? Neemt u dan contact op zodat we een passend servicepakket kunnen samenstellen.

* Genoemde tarieven zijn exclusief 21% btw
** Back-up Large: Eenmaal per dag inbegrepen. Bij meerdere malen per dag of per uur geldt een meerprijs.
Algemene informatie
Geen geschikt servicepakket?
Zit er geen geschikt servicepakket voor u bij?
Dan zijn andere combinaties ook bespreekbaar. Neem hiervoor contact op.
Welke websites onderhoud Bowie Webdesign?

Uitsluitend WordPress websites, webshops en downloadshops.
Wanner de website niet door Bowie Webdesign is gemaakt, dan wordt er eerst gekeken of de website voor onderhoud in aanmerking komt.

Welke gegevens zijn er nodig?

Voor het onderhoud hebben wij in ieder geval uw WP admin en hosting inloggegevens nodig. Daarnaast kan het handig zijn om ons toegang/inzage tot eventuele andere diensten te verlenen, zoals Google Analytics.

Hosting en domeinnaam
Hosting en domeinnamen zijn niet inbegrepen bij de servicepakketten en niet verkrijgbaar bij Bowie Webdesign.

Uiteraard helpen wij u graag bij het bestellen van een domeinnaam, het kiezen van een hostingpartij en het uitvoeren van bepaalde werkzaamheden in uw hosting dashboard, zoals subdomeinen aanmaken. Ook kunnen wij als contactpersoon naar de hostingmaatschappij fungeren.

Hackers en garantie
Ondanks alle beveiliging die op uw website zal worden toegepast, is dit geen garantie dat er alsnog hackers binnen kunnen komen.
Schoonmaken website na hacking
Het schoonmaken van uw website nadat deze gehackt is, is niet inbegrepen in de pakketten.
Betaling
De betaling van de servicepakketten dienen jaarlijks of halfjaarlijks vooraf voldaan te worden, en gaan per kalenderperiode. Eventuele andere mogelijkheden zijn bespreekbaar.

Voor losse services geldt een betaling van 50% vooraf en 50% achteraf.

Per maand opzegbaar
U kunt op elk moment het servicecontract beëindigen, met inachtneming van 1 maand opzegtermijn.
U kunt hiervoor een e-mail sturen naar info@bowiewebdesign.nl.

Uiteraard ontvangt u restitutie van de maanden die u vooruit heeft betaald.

Over de pakketten
Back-ups website

Er worden regelmatig back-ups van uw website gemaakt. De frequentie hangt af van het servicepakket.
De back-ups worden 90 dagen bewaard. Mocht het nodig zijn, dan kan de website naar de vorige versie teruggezet worden.
In het rapport met uitgevoerde werkzaamheden vind u overzicht van de back-up momenten.

Updates WordPress, thema en plugins
Updates zijn om meerdere redenen belangrijk om uit te voeren. De meest belangrijke reden is veiligheid. De kwetsbaarheden worden aangepakt zodat WordPress, uw thema en plugins beveiligd blijven tegen aanvallen. Daarnaast worden fouten opgelost en worden verbeteringen van functionaliteiten toegevoegd.

Bowie Webdesign zorgt dat de updates tijdig worden uitgevoerd en controleert daarna of uw website nog goed functioneert. U ontvangt een rapport met uitgevoerde werkzaamheden waarin u kunt zien hoe vaak er updates zijn uitgevoerd.

Beveiligingscheck en beveiligen
Beveiligingscheck
Er wordt wekelijks/dagelijks een beveiligingsscan uitgevoerd. De scan zoekt naar malware, blacklisting en andere kwetsbaarheden op uw website.
Malware kan soms maanden aanwezig zijn op uw website zonder dat u dat merkt. Met de scan wordt er gekeken of uw website nog veilig is en kunnen eventuele kwetsbaarheden op tijd ontdekt worden.

Beveiliging:

  • IP adressen van zwarte lijst database uitsluiten
  • Lokale brute kracht beveiliging: Beschermt uw website tegen aanvallers die proberen willekeurige inloggegevens te raden
  • Netwerk brute kracht bescherming: Aanvallers verbannen die op andere websites hebben geprobeerd in te breken. De netwerkbeveiliging zal het IP-adres van mislukte inlog pogingen automatisch rapporteren en hen enige tijd blokkeren om uw website te beschermen, gebaseerd op het aantal andere websites die vergelijkbare aanvallen hebben gehad.
  • Firewall: Een firewall identificeert en blokkeert kwaadaardig verkeer.
Performance check en verbeteren
Een trage website wil niemand. Daarom moet de snelheid in de gaten gehouden worden. Met de performance check wordt inzage gegeven hoe uw website op snelheid presteert en waar eventuele problemen liggen. In het rapport met uitgevoerde werkzaamheden vind u hiervan een overzicht terug.

Afhankelijk van het servicepakket zal de performance waar mogelijk worden verbetert.

Database opschonen en optimaliseren
Bowie Webdesign zorgt ervoor dat spamcommentaar, revisies en MB overhead worden verwijderd. Dit zorgt er voor dat er weer ruimte in de database vrijkomt, zodat uw website niet vertraagd.
Rapport werkzaamheden en Google Analytics
Uitgevoerde werkzaamheden
U ontvangt periodiek een overzicht met uitgevoerde werkzaamheden.

Google Analytics
U ontvangt periodiek een Google Analytics rapport. In dit rapport ziet u onder andere hoe vaak uw website is bezocht, waar de bezoekers vandaan komen, welke pagina’s het meest bezocht zijn, en nog veel meer informatie. Deze data kunt u gebruiken om bijvoorbeeld gericht te adverteren.

Hoe vaak u deze rapporten ontvangt, hangt af van het servicepakket.

Uptime monitoring
Met uptime monitoring wordt uw website continue in de gaten gehouden. Mocht de website op enig moment niet bereikbaar zijn, dan ontvangt Bowie Webdesign daar een melding van. Zo kan er zo snel mogelijk wat aan gedaan worden.
Kapotte links (404) monitoring
404 monitoring controleert alle links op uw website die naar een 404 (‘Pagina niet gevonden’ of ‘Not found’) pagina verwijzen.
Spam
Anti spam filter en verwijderen spam
Spam zal automatisch worden tegengehouden en verwijderd aan de hand van ingestelde spamfilters. Via het WP dashboard kan er ook handmatig spam worden verwijderd.
Content service
Voorbeelden van werkzaamheden binnen de content service zijn:

  • Tekstuele wijzigingen
  • Bewerken, toevoegen of verwijderen van afbeeldingen
  • Toevoegen van pagina’s of onderdelen op bestaande pagina”s
  • Toevoegen van uw blog/nieuws berichten.

U heeft de mogelijkheid de uren op te sparen tot 6 maanden. Daarna vervallen alle uren en kunt u weer opnieuw sparen.

U heeft bijvoorbeeld van januari tot juli 6 uren gespaard. Deze uren dienen allemaal opgemaakt te zijn voor 1 juli. Op 1 juli begint de teller opnieuw.

Op zoek naar een andere website service?

SEO, optimaliseren website en foto’s, Google Analytics, en andere diensten. Neemt u contact op om de mogelijkheden te bespreken.

 

Contact